IoT Bluetooth sensor-netwerk

Wat is de functie het sensor-netwerk?

Het sensornetwerk bestaat uit verschillende draadloze sensoren die de onderhoudsstaat van apparatuur monitoren. Door temperatuur en trillingen te meten en te analyseren, kunnen afwijkingen worden ontdekt voordat de apparatuur defect raakt. Dit maakt het mogelijk om efficiëntere onderhoudsschema’s op te stellen, waardoor kostbare uitvaltijd van apparatuur voorkomen kan worden.

Het verhaal van Snapdaq

Snapdaq, een startup uit Eindhoven vroeg onze hulp bij het ontwikkelen van een op Bluetooth Mesh gebaseerd sensor netwerk. Aan de draadloze module waarop een sensor kan worden aangesloten werd al gewerkt. Om de sensorwaarden nauwkeurig te kunnen analyseren, lag er de wens voor een Cloud-platform op basis van A.I. (kunstmatige intelligentie).

Waar hebben we naartoe gewerkt?

De keuze voor Bluetooth Mesh lag vast, maar in de architectuur van de draadloze- en Cloudinfrastructuur konden wij de start-up ondersteunen. Door de projectleiding op ons te nemen, hebben we ze goed op weg kunnen helpen. We hebben de firmware voor het eerste prototype ontworpen en geproduceerd, en één van onze webdevelopers heeft intern geholpen met het opstarten. Inmiddels is de start-up uitgegroeit tot scale-up, en hebben ze het prototype doorontwikkeld tot volwaardig product. Op basis van onze architectuur is een complete productielijn opgezet die in fabrieken wereldwijd met succes is geimplementeerd.