Felix, de emotionele robot

Wat kan felix?

Felix kan blij zijn, of verdrietig, boos of vrolijk. Als je aan Felix draait verandert hij van kleur, en veranderen de ogen. Als je de gemoedstoestand vindt die het beste overeen komt met hoe je je voelt, dan kun je Felix indrukken. Felix geeft je dan een knipoog en slaat jouw invoer op in een gevoelskalender. In een persoonlijke omgeving op het Happybots platform kun je de kalender bekijken en krijg je inzicht in trends en patronen in jouw gemoedstoestand.

Het verhaal achter Felix.

Felix is een sociale robot van de organisatie Happybots. Een organisatie met mensen die enthousiast zijn over de toepassingsmogelijkheden van (robot-) technologie. De eerste versie van Felix bestaat al een tijdje en heeft al veel gebruikers geholpen. Maar net als wij, ontwikkelt ook Felix zich verder. De firmware kon beter, maar de nieuwe functionaliteiten konden niet in de huidige hardware worden geïmplementeerd. Door de elektronica en firmware opnieuw te ontwikkelen hebben we een volwassen robot van Felix gemaakt.

Wat maakte felix volwassen?

De oude Felix werkte niet zonder zijn snoertje, wat natuurlijk niet optimaal was. Dat was het eerste wat we hebben aangepakt. Door een accu en een interne lader te implementeren hebben we Felix draadloos gemaakt. Hierdxoor is Felix veel makkelijker in te zetten en kan hij zelfs mee naar buiten worden genomen.
Om ervoor te zorgen dat hij wel overal verbonden blijft, hebben we de WiFi functionaliteit in Felix vervangen door een LTE (4G) modem. En ook aan de uitstraling van Felix hebben we gewerkt. Door het geheugen te vergroten, is kunnen er meer verschillende animaties van de oogjes worden toegevoegd. En natuurlijk hebben we Felix voorbereid op de toekomst, door in de implementatie al rekening te houden met toekomstige functionaliteiten. Nu wil je zeker weten wat Felix straks nog meer kan? Tja… dát is nog even een verrassing.

Nu de vraag naar Felix steeds groter wordt, hebben we via ons netwerk ook een mooi alternatief voor de behuizing gevonden. De spuitgietmallen voor het lijfje van Felix kunnen nu in grotere oplages worden geproduceerd bij één van onze partners in Azië. Dit maakt de productie kostentechnisch interessanter en zorgt ervoor dat elke Felix exact dezelfde look heeft.
Meer informatie over Felix vind je op
de happybots website.